Een goede start

Ook groep 8 is weer met frisse moed  het nieuwe schooljaar begonnen.
32 enthousiaste leerlingen  en 2 leerkrachten hebben er zin in, dat is mooi.
Iedereen weet dat het hun laatste jaar is op de Jozefschool en dat willen ze goed afsluiten.

Meester Sjaak heeft met iedereen een kort gesprekje gevoerd, waarin de kinderen hem vertelde waar ze goed en minder goed in zin.
Ze vertelden ook aan hem, waar ze graag mee geholpen wilden worden en wat ze graag zelfstandig willen uitvoeren. Dat leverde verrassende gesprekken op.

De floralia kreeg van ons 4 prachtige mozaÔeken over het thema bos.
De kinderen waren er heel betrokken bij  het prikken van de dahlia's.

Ook de sterrenwacht in het Streekbos( Orion) werd bezocht.
De kinderen wisten door het sterren-project al veel van de sterren en planeten af.
Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid lieten de kinderen zich daarover informeren.
Alle kinderen mogen nu ook onze school-telescoop een week thuis hebben  en kunnen ze ongestoord naar de sterren kijken, welk kind wil dat nu niet!!.
De foto's daarvan kunt u zien op het Ouderportaal

Inmiddels zijn de eerste zombies en/of vampiers thuisgekomen met een geschminkt gezicht.
Dit i.v.m. de Kinderboekenweek: Eng en Griezelig.
Kwam uw kind met een schone snoet thuis, dan heeft u pech of moet u wachten
tot do de 19e of vr de 20e. Van alle gezichten is een foto gemaakt.
Ze hebben talent voor schminken!!
De foto's hiervan kunt u zien op het Ouderportaal

Sinterklaasfeest.
Wat hebben we een prachtig mooi Sinterklaasfeest gevierd.
Schitterende surprises waren er gemaakt, creatieve rijmpjes, en glunderende gezichten van alle kinderen.
Wat wil je op zo'n dg nog meer?
Mooi om te zien dat er aandacht was voor iedereen en we keken er toch weer van op wat de Sint allemaal in deze tijd kan kopen voor Ä 2,50!!
Het mooiste moment van de ochtend, was het verklappen van het geheim.
Bijna niemand wist wie zijn/ haar surprise had gemaakt. Dat maakte het feest tot een hoogtepunt. Die ervaring nemen de kinderen mee en dat is waardevol.
Kortom, wij kijken terug op een zeer geslaagde Sinterklaasfeest.

De foto's hiervan kunt u zien op het Ouderportaal

Het nieuwe jaar 2018

Dan wordt de keuze makkelijker, dat is prettig voor je zelf.
We hebben veel scholen bezocht en de open dagen ook. Altijd verstandig om je goed te laten informeren.
De rapportenavonden staan ook weer voor de deur en het definitieve advies wordt dan afgegeven.
De CITO toetsen zijn allemaal gemaakt en verwerkt. Mooi om te zien, dat veel kinderen vooruit zijn gegaan.
Na de welverdiende kerstvakantie zijn we vol goede moed weer verder gegaan.
We zijn weer lekker gestart in 2018.

Het project techniek was een topper. Wat een beleving en wat een betrokkenheid van alle leerlingen.
Wie bouwt de sterkste brug? Wie bouwt de hoogste toren? Wie krijgt de motor uit elkaar en ook weer in elkaar?
Kortom een groot succes en we gaan er weer mee door.
Het volgend project is de
VOC. Wat spannend, al die verhalen van de matrozen over hitte, dorst uitputting, geld verdienen en het kopen van specerijen. Ja Nederland werd rijk, heel erg rijk, maar of alles ook eerlijk is verdiend.... De leerlingen denken hier goed over na en dat is prima.
Er is ook nog een bezoek geregeld bij het Westfries Museum in Hoorn. Kunnen we daar alles bekijken over de VOC. Dat wordt mega interessant.

Fancy-fair.
Wat hebben we genoten van de Fancy-Fair.
De sfeer was uitstekend en jullie inbreng enorm, wat een enthousiasme.
Weken zijn we bezig geweest om ons helemaal in te leven in het prachtige land; IndonesiŽ.
We waren volop bezig met het bedenken van allerlei spelletjes en die hebben we natuurlijk ook uitgeprobeerd. Mooi om te zien dat we best creatief zijn.
De cultuur van IndonesiŽ is weer een stapje dichter bij ons gekomen en dat is waardevol.
Kortom we kunnen terugkijken op een prachtige Fancy-Fair, mede door jullie geweldige inbreng. Klasse!!!

Schoolvoetbaltoernooi
Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op de Valken velden was een groot sportief succes.
De meisjes werden keurig 4e.
De jongens werden zelfs heel knap 1e.
Hier staan ze trots met hun welverdiende beker.

We zijn volop bezig met de 2eW.O.
Wat is er dan mooier dat je een expert van 90 jaar mag interviewen, die de oorlog bewust heeft meegemaakt.
De kinderen hadden mooie vragen bedacht, waarop Cor Laan uitgebreid antwoord op gaf.
Hij vond het jammer dat ze na 45 minuten alweer naar school terug moesten!

40MM

Afgelopen zaterdag hebben weer heel veel kinderen van onze school meegedaan met de 40MM.
Vele hebben zelfs 40 km gelopen. Wat een prestatie. Natuurlijk is iedere afstand die je hebt gelopen een prestatie. Deze jaarlijkse sponsorloop zorgt er voor dat kinderen uit allerlei landen worden geholpen.
Een mooi en dankbaar initiatief van de 40MM.
Uiteraard willen wij als school hieraan meewerken om zo een steentje bij te dragen.