Sportdag
Op 14 mei hebben we een fantastische sportdag gehad. De kinderen konden kiezen uit
verschillende sporten, zoals: kick boksen, boot camp en badminton.
We zijn de middag gestart met een fantastische warming-up en dankzij de stralende zon konden we genieten van alle aangeboden sporten.

Meer foto's van de sportdag kunt u vinden op het ouderportaal.

Thema's Lente en Tweede wereldoorlog
De laatste weken hebben we veel gesproken over de Tweede Wereldoorlog. Een lastig onderwerp,
maar voor de meeste kinderen wel heel interessant.
Daarnaast hebben we de klas in lentesfeer gebracht met prachtige kunstwerken.

Didi Foundation
Tijdens de weken voor de Fancy Fair zijn de kinderen enthousiast bezig geweest met het
thema China en spelen. Ook hebben we in de klas gesproken over de Didi Foundation. Het
goede doel van de Fancy Fair in 2018. Op dinsdag 21 maart was Stephanie van Koolwijk
(oprichtster van de Didi Foundation) te gast op de Jozefschool. Zij heeft aan alle kinderen
verteld hoe de kinderen in het vondelingenhuis in India leven. Over wat Stephanie verteld
heeft en de antwoorden die zij gaf op vragen, hebben de kinderen een eigen tekst geschreven.
Hieronder kunt u er een aantal lezen.

Voorstelling 'Lichterlaaie'
Op 12 maart hebben de groepen 5, 5/6 en 6 een voorstelling bezocht in Hoogkarspel.
Brandweermannen en vrouwen hebben het natuurlijk druk met het blussen van branden,
maar als er nu eens geen brand is? Wat doen ze dan. Hoe besteden ze hun tijd?

Wij weten het antwoord. Het was een voorstelling met veel humor en vooral prachtige muziek.

februari 2018
Thema vroeger en nu
We zijn bezig met het maken van een tijdlijn. Een tijdlijn van ons eigen leventje: vanaf 2009/2008 tot nu. Met foto's en verhaaltjes wordt de tijdlijn ingevuld. Prachtig! Zelfs fotootjes van echo's worden eraan gehangen. Zo kunnen we het hele korte leventje mooi overzien en we komen er al achter, dat je zonder foto's echt weinig nog weet van wat er ooit gebeurd is. Ook hebben we naar stambomen gekeken.

Daarnaast hebben de kinderen in groepjes een tijdlijn ingevuld vanaf 1900 tot nu. Verschillende onderwerpen hebben ze nagezocht op de computer: vervoer, school, spelletjes, gebouwen enz. Met behulp van het nieuw geleerde op Word ( het knippen en plakken van plaatjes ) is de tijdlijn mooi versierd. Tot slot mochten de groepjes hun poster van de tijdlijn voor de klas presenteren.

januari 2018
Allemaal een heel gelukkig nieuwjaar!!!

Op de computer leren de kinderen de eerste vaardigheden met Word. Het typen van verhaaltjes en het zoeken naar plaatjes. Dan plaatjes knippen en plakken. Wat gaat dat al goed. Ook thuis wordt er veel geoefend!
De kinderen gaan in de komende weken boekpresentaties houden. Ze hebben allemaal een datum mee naar huis gekregen en een formulier met tips om een boekbespreking te maken. Spannend, maar heel leuk!!

Sinterklaas 2017
Vandaag hebben we met z'n allen genoten van het bezoek van
Sinterklaas en zijn Pieten. Het verhaal over Rico en de verwisselde
schoenen kreeg nog een spannende wending toen Pablo
gearresteerd werd. Gelukkig is alles goed gekomen en zijn  alle
schoenen weer terug op hun plek.
Naast de ontknoping van het verhaal hebben we lekker gewerkt
aan verschillende opdrachten in een circuit, cadeautjes uitgepakt
en een optreden verzorgd voor Sinterklaas.

Sint Maarten is inmiddels geweest, maar toch willen we de mooie
lampions nog met u delen. Met verschillende groepen door elkaar
hebben we er hard aan gewerkt.

Groep 5 is weer begonnen!

Inmiddels zijn er al weer een paar weken verstreken sinds de zomer-
vakantie. En wat hebben we al veel gedaan.
We hebben gewerkt aan het thema en de bijbehorende viering over de
aarde. We zijn druk aan het oefenen met klokkijken. En ook het eerste
huiswerk is al mee naar huis. Op de woordenschatmuur hangen al veel
woorden die we willen leren.
Tijdens de Kanjertraining horen we hoe Max een zwerver ontmoet, maar
onder andere ook hoe we stevig kunnen staan en hoe we conflicten
kunnen oplossen.
Het eerste voorleesboek over Pudding Tarzan is al uit en nu genieten we
van de GVR.
Ook hebben we voor het eerst kennis gemaakt met De Atlas. Het blijkt
dat we samen al best wel veel landen kennen.

We gaan er samen een heel leuk en leerzaam jaar van maken.

onze woordenschatmuur

Onze wereldbollen