Passen en meten op de grote rekendag.

De grote rekendag is weer geweest en wat hebben we ervan genoten! De dag werd geopend door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Ze gingen verhuizen dus alle dozen moesten mee in de aanhangwagen. Hoeveel dozen passen erin? De kinderen moesten schatten hoeveel dozen erin  passen en daarna naar het vak rennen. Ren je Rot! Leuk!
Daarna hebben we in de klas samen met groep 4 een rekencircuit gedaan waarbij we heel veel spullen handig moesten tellen en schattingen moesten maken. Het was een leuke ochtend.

Techniekcircuit, februari 2018.

Vanwege ons techniekproject zijn we ook gestart met een techniekcircuit. We bouwen allemaal bruggen met verschillende materialen: van papier, van kapla, van rietjes, op de computer en van knexx. We kunnen steeds sterkere bruggen bouwen! Ze worden sterk door veel driehoeken te maken. We bespreken aan het einde van het circuit steeds hoe we het gebouwd hebben en we testen hoe sterk de brug is.

Techniekproject, januari 2018.

We zijn begonnen met ons techniekproject. Het project werd geopend door Professor Ellemeijer. Professor Ellemeijer kwam met zijn robot Slash bij ons in de middenbouw op bezoek. De professor was wel een beetje verstrooid wat hij had twee brillen op zijn hoofd, maar het is hem wel gelukt om een robot te bouwen. Als je de robot iets vraagt (zachtjes in zijn oor) dan doet hij dat soms. Slash kan gaan staan, zitten, liggen, dansen, een verhaal vertellen Ún hij kan rekenen. Slash mocht ook een keertje bij ons in de klas. Samen met hem hebben we de getallen tot 20 geoefend en de tafel van 2. Dat was wel heel leuk!

Sinterklaas 2017
Na lang afwachten was het eindelijk zover... Sinterklaas bracht een bezoekje aan de Jozefschool. 's Morgens deden we een circuit met de kinderen van groep 4 en kregen we cadeautjes. 's Middags mochten we optreden voor Sinterklaas en zijn twee pieten.

November 2017

De lampionnen zijn af! De kinderen hebben dit jaar een keuze mogen maken uit 4 lampionnen. Tijdens het lampionnencircuit mochten de kinderen in een andere groep de lampion gaan maken die ze gekozen hadden. Met behulp van ouders en de leerkrachten van de middenbouw zijn er hele leuke lampionnen gemaakt. We wensen de kinderen veel plezier met Sint Maarten! We gaan weer naar de gezellige en drukke tijd toe want over een weekje komt Sinterklaas weer in het land. Leuk!

De herfstvakantie is voorbij en de kinderen zijn weer helemaal opgeladen. Nu we een tijdje gestart zijn merken we dat de kinderen steeds meer gewend raken aan het harde werken in groep 3/4. Groep 3 is gestart met de bussommen dus het gaat steeds meer op het Úchte rekenen lijken. Ook kent groep 3 al heel veel letters en zijn druk aan het oefenen m et het 'zingend lezen'. Het gaat al hartstikke goed dus we zijn heel trots op ze!

In groep 4 zitten ook echt harde werkers. Er zijn veel nieuwe dingen in groep 4: werken in een schrift met rekenen, het leren van de tafels, werken met een werkschrift Ún een taalboek met taal.. Het gaat allemaal steeds makkelijker. Heel knap! Ook helpen ze groep 3 soms met het leren lezen. Heel handig zo'n combinatiegroep! :)

Herfst in groep 3/4

We zijn alweer een tijdje begonnen in groep 3-4. En wat hebben we al veel geleerd.

Letters en cijfers leren in groep 3 en groep 4 de tafels en taal en spelling. Wat leren we toch veel.
Gelukkig is er ook veel tijd voor de Kinderboekenweek.
Praten, lezen en knutselen over gruwelijk enge dingen.
En wat is de groepsfoto leuk geworden!