Vanuit openheid samenwerken

Nieuws uit groep 4

Sprongen van 5
Van mooi weer moet je profiteren! Dus gingen we naar buiten tijdens rekenen. We deden een sprongen van 5-estafette waarbij we getallen moesten opschrijven die steeds 5 meer waren dan het vorige getal.

Lammetjes
Bij Kalani thuis wonen twee potlammetjes - lammetjes zonder moeder. Kalani, haar zusje en haar ouders zorgen voor ze. Kalani's moeder kwam langs. We mochten vragen stellen over de lammetjes en ze aaien.

 
Tafel van 6
We oefenen nu al een tijdje met de tafels van 1 t/m 5 en 10. Inmiddels waren we wel weer toe aan iets nieuws. En dus zijn we gestart met de tafel van 6. Nadat we eerst hadden gezien dat je deze kunt neerleggen met dobbelstenen, mochten we sommen uit de tafel van zes uittekenen op het schoolplein.
 

Meten
Tijdens de rekenles mochten we de delen van ons eigen en elkaars lichaam opmeten. Ieder tweetal ging aan de slag met een meetlint en we vergeleken onze vondsten met elkaar.
 

Grote Rekendag
Op 11 april openden de Koning en de Koningin de Grote Rekendag op de Jozefschool. Ze gingen verhuizen, en dus rekenden wij (samen met groep 3/4) de hele dag met allerlei opdrachten rond inpakken, tellen en verhuizen.

Driebanflora
De hele klas mocht op bezoek bij de Driebanflora. We hebben ontzettend ons best gedaan op de speurtocht!

Klokbingo
Digitaal klokkijken is altijd lastig in groep 4. Daarom hebben we er de afgelopen dagen eens flink mee geoefend. Na hard werken is er ook tijd voor plezier, en dus speelden we een paar potjes klokbingo.

Slash
Onze klas kreeg bezoek van robot Slash. We oefenden met hem de tafel van 2 en 5 en we dansten het dansje van Gangnam Style.

Techniekcircuit
We zijn stiekem al een beetje gestart met het nieuwe thema: techniek. De komende vrijdagen werken we aan een techniekcircuit met verschillende bouwopdrachten. Zo bouwen we hoge torens met spekjes, leren we hoe je Kapla kunt laten vliegen en maken we een lego-brug van wel 40 cm.

Gelukkig 2018!
We zijn vol frisse moed het nieuwe schooljaar begonnen en wensen iedereen een fantastisch 2018.
We hebben vakantieverhalen uitgewisseld en kijken vooruit naar een periode vol spannende dingen, waaronder het techniektoernooi waar we de tweede schoolweek mee starten. We hebben gehoord dat er een hulpeloze uitvinder op school rondloopt, die we uit de brand moeten helpen. Ook is er al een robot op school gesignaleerd... Als dat maar goed gaat!
 

Sinterklaascircuit
Op 4 december kwam Sinterklaas bij ons op school! 's Morgens waren we druk bezig met een Sinterklaascircuit samen met groep 3/4.

Groep 4 smult...
... van spelling? Nee hoor, van groente en fruit! Onze school won een prijs bij het Proevkantoor: gratis groente en fruit voor op school. En we mochten pakken zo veel we wilden! Dat heeft de juf geweten...
Pepernoten splitsen
Tijdens de rekenles ging het over splitsen. En wat is er in deze Sinterklaastijd nu leuker dan het splitsen van een berg pepernoten? Eerlijk, niet zo eerlijk, helemaal niet eerlijk... Er waren heel veel opties.

 
De "Pietenkrant"
In de middenbouw hangt gedurende de Sinterklaasperiode een "Pietenkrant" aan de muur. De kinderen van groep 2/3, 3, 3/4 en 4 hebben hier artikelen voor geschreven. Hier een kleine selectie:
 
 
Anouk - Benthe

 
Teun en Lars - Lynn

"Sprongen" van 10
Bij rekenen oefenen we met de sprongen van 10. En wat is leuker dan echt springen? We schreven buiten op de tegels getallen met sprongen van 10 ertussen en mochten er vervolgens echt overheen springen.

De tafel van 2
Tafelsommen zijn overal! We hebben al eerder geoefend met het neerleggen van de tafels met o.a. kastanjes maar dit kan natuurlijk ook op andere manieren. Daarom gingen we vandaag op zoek in de klas en de middenruimte naar spullen om de tafel van 2 mee neer te leggen.

Stamp de tafels
We zijn lekker op stoom in groep 4! Inmiddels hebben we de tafel van 1, 2 en 10 geleerd. Om ons te helpen met het oefenen van de tafel van 2 heeft Kinderen voor Kinderen een liedje opgenomen. Stampt u mee? Klik hier: Stamp de tafels

Laatste vrijdag voor de vakantie
Het is bijna herfstvakantie en dus mag iedereen zelf speelgoed meenemen. We hebben heerlijk samen gespeeld en nieuwe spellen geprobeerd.

Groepsbeloning: heksensoep
We hebben de eerste 200 muntjes binnen! Daarom gingen we met de hele klas aan de slag met een recept voor heksensoep. Ingrediënten? Kindervingertjes, snottebellen, heksenharen en nog véél meer lekkers.

Weegcircuit
In het weegcircuit maakten we kennis met de kilo. We wogen spullen uit de klas en de keuken van school én onszelf. Ook werkten we met de balans.

Voorlezen bij de kleuters
In het kader van de Kinderboekenweek mocht groep 4 voorlezen aan de kleuters van juf Jozien. Nadat we ons boek hadden doorgelezen, tips hadden besproken voor het voorlezen en met elkaar hadden geoefend, was het woensdag zover. Iedere leerling uit onze klas mocht voorlezen aan één van de kleuters. Dat leverde prachtige plaatjes en trotse leerlingen op.

Parktuin bij de Bosmanstaete
Deze week stonden de gedragsverwachtingen in de Parktuin van de Bosmanstaete centraal. Om te kunnen zien hoe de tuin eruitziet en precies te kunnen oefenen wat we wel en niet mogen doen, hebben we een bezoekje gebracht aan de Parktuin.

De tafel van 1
Deze week zijn we gestart met de tafel van 1. We lazen het boek "De Keerspreuk" om te ontdekken wat er gebeurt als je een keersom maakt. Daarna legden we de tafel van 1 neer met kastanjes, blokjes en muntjes.

Hoe lang is een meter?
Bij rekenen leerden we voor het eerst over de meter. Hoe lang is dat eigenlijk? En zijn er dingen in de klas, die precies een meter lang zijn? We kregen een meetlint en zochten het uit. Best lastig hoor!

Vakantiebingo
Zoek iemand die... pannenkoeken heeft gegeten, met de trein weg is geweest, in een achtbaan heeft gezeten of een feestje heeft gegeven. We gingen aan de slag met de vakantiebingo, om meer te horen over onze belevenissen in de zomervakantie.

Ruiluurtje
Voor de vakantie werden we al een beetje groep 4... We mochten een kijkje nemen in het nieuwe klaslokaal en maakten kennis met de juf. Ook knutselden we alvast een verjaardagskalender. Tot na de zomer!