Groep 3

Afgelopen maandag hebben we tijdens een stralende middag heel hard gesport op de Valken velden en op de tennisbaan. Wat een sportieve toppers hebben we in de klas!
Nu maken we ons op voor de kermis, de kinderen hebben er heel veel zin in.
Voor Moederdag zijn er mooie Mondriaan schilderijen gemaakt en hele lieve verhalen geschreven.
Na het thema kunst te hebben afgesloten, gaan we vanaf volgende week werken over 'geld'.
Ook zijn we begonnen met racerekenen. In 2 minuten zoveel mogelijk sommen tot 10 maken. Sommigen kunnen dit meteen al heel goed. Het record is 47 goed! Ook houden we bij hoeveel sommen we met z'n allen goed hebben. De 2e keer hebben we ons record van de 1e keer al verbroken. Knap hè!

Wat hebben de knutselpieten prachtige dingen gemaakt op school. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar het verhaal over de schoenendief.
Er wordt hard gewerkt en we kunnen dan ook al veel woorden, zinnen en soms zelfs verhaaltjes schrijven. Hieronder kun je er een paar zien en lezen die over Sinterklaas gaan:

De herfstvakantie nadert en thema 2 is af. Wat kennen we al veel letters en wat kunnen er al mooie woorden mee gelezen en gemaakt worden! Het thema van de Kinderboekenweek is 'gruwelijk eng' en daarom werken we daar veel over.

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer op en wat is er al hard gewerkt. We kennen nu al heel veel letters (r, d, i, k, aa, n, e, s) en ook hebben we al veel woordjes met deze letters gemaakt (zoals: daan, rik, aan, dik, kek).
We hebben lekker geknutseld over het thema 'lucht' dat ook weer terug zal komen tijdens de openingsviering in de kerk. En er zijn prachtige mandala's gekleurd, waarbij er een hele tijd stil werd gewerkt. Dat is al heel knap!
Op woensdag komt steeds Amran bij ons in de klas. Hij zit de andere dagen van de week in de nieuwkomersklas en komt dan elke woensdag met ons mee draaien. We wensen ook Amran heel veel plezier bij ons in de klas en op school!