Nieuws uit groep 1-2 b

Lente/ (kinder) boerderij
We zijn het thema gestart met een bezoek brengen aan de kinderboerderij 'de Verbinding'. Wat ziet het er prachtig uit!!! We werden ontvangen door Peter Wognum en zijn vrouw Ellen. Daardoor konden we in kleine groepjes de dieren bekijken en mochten we zelfs in de hokken en de dieren aaien. En....als je zelf rustig blijft komen de dieren vanzelf naar je toe!!

India
Wat hebben de kinderen veel geleerd over het "onbekende" land India.
Het begint allemaal met de snuffelkring. Kijken wat je in boeken over dit land te weten komt.

En daarna lekker spelen........

Zo zitten ze op school in India! Niks stoelen...gewoon op een kleedje!

Een tempel uit India nagebouwd. Het was even puzzelen met de vormen maar....het is gelukt!!! Yes!!!!

De dokter
Wat hebben de kinderen heerlijk met dit thema gespeeld! Kijk en geniet!!!!

Het begon allemaal met een bezoek aan de echte dokter! En toen we wisten hoe het in het echt ging bij de dokter kon het spel beginnen en uitgediept worden.

Dokter
De assistente neemt de telefoon op.                            De afspraak wordt genoteerd.

de dokter
De dokter geeft de patiŽnt een hand.       "Wat is er aan de hand"?       Dit moet even onderzocht worden!

De dokter schrijft een recept.            De pillen worden opgehaald bij de assistente.

Sinterklaas

Joepie!!! Sinterklaas en zijn Pieten zijn ook bij ons aangekomen. En nog wel met de stoomboot. Wat fijn!!! Welkom Sinterklaas!!!!

Ook Sint moet wel eens nieuwe schoenen hebben van al dat geloop hier in Nederland. En gelukkig is er bij ons in de middenruimte waar een schoenenwinkel is. Maar....wel eerst goed de voeten opmeten!!!

We hebben natuurlijk ook pepernoten gebakken. Heerlijk!!!!!