Welkom op de site van groep 1/2 a

Thema 'ziek zijn'
In de maanden januari en februari, hebben wij gewerkt over het thema 'ziek zijn'. Om de themahoek zo compleet mogelijk te maken, zijn we op bezoek geweest bij de huisarts vlakbij school. Dat was heel interessant!

In de gang hadden we ook een dokterspraktijk gemaakt en daar hoorde natuurlijk ook een apotheek bij.
In de apotheek werden medicijnen klaar gemaakt met behulp van een pincet. Ook moesten er etiketten worden geschreven met de juiste namen en voorschriften.

In de schrijf-/stempelhoek konden de kinderen zelf mooie beterschapskaarten maken om de zieke een hart onder de riem te steken.

Sinterklaas
Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land. Dat betekent veel gezelligheid in de school met leuke activiteiten die binnen dit thema passen.
Op de gang hebben we (onder andere) een Sinterklaashoek waar de kinderen in de rol van de Sint, of Piet kunnen kruipen. Hieronder ziet u Sint en Piet druk bezig met het bijwerken van het Grote Boek...

Ook zijn de kinderen bezig geweest met het versieren van hun oude schoen. Met verschillende kleuren verf, veren, glitters en andere versieringen, worden de mooiste creaties gemaakt!

Kinderboekenweek
Woensdag 4 oktober werd de Kinderboekenweek bij ons op de Jozefschool geopend. Het thema dit jaar is 'griezelen'. In de gymzaal mochten we kijken naar een griezelig dansje van de kinderen uit groep 7, die onder doeken verstopt zaten met zaklampen.
Daarna heeft juf Marleen ons allerlei mooie, nieuwe boeken laten zien. De kinderen hebben ademloos zitten kijken en luisteren!